Elkezdődött az iskola, újra napi feladat gyermekeink számára a tízórai vagy uzsonna csomagolása. Szeptemberben még újult erővel vágunk bele a dologba, ezért érdemes ilyentájt színesíteni a palettát, ötleteket gyűjteni, izgalmas fogásokat kipróbálni, mert így legalább lesz miből lefaragni, amikor az idő csapdájában vergődünk november táján.., ám addig még épp van időnk, hogy néhány új, egészséges szokást is meghonosítsunk.

Szendvicsek - kísérletezzünk bátran! Csomagoljunk a gyerekeknek

Nem, nem akarunk lebeszélni senkit a szendvicsekről, ugyanis nem véletlenül akkora sztár az iskolatáskákban: könnyen elkészíthető és csomagolható, órákkal később, hűtés nélkül is élvezhető, ezenkívül végtelen módon variálható.

Lásson hát neki a család: keressék bevásárláskor az új formákat, alapanyagokat, ízeket, zöldségeket, gyümölcsöket, sajtokat, ízletes kenceötleteket, amikkel fel lehet dobni a szendvics-reggeliket! Szeptember az új kalandok hónapja, próbálgassa csak a gyermek az új ízeket, hátha néhány új kedvenc is akad majd köztük. Már egy-két új, egészséges alapanyag bevezetése is sikerélményt, bátorságot, változatosságot jelenthet az étkezésben.

Bento Box - dobozba a finomságokkal! Csomagoljunk a gyerekeknek

Csomagoljunk a gyerekeknek

Japánban nagy hagyománya van az ún. bento uzsonnás dobozoknak, amibe a kisebb-nagyobb harapnivalókat úgy tudjuk becsomagolni, hogy azok nem érintkeznek egymással, így igazán ízléses, kívánatos menüt tudunk kínálni gyermekünknek. A válogatós gyerekek anyukái most talán fel is lélegeztek: ez lesz a megoldás! Mindössze egy tagolt uzsidoboz és egy jól átgondolt heti bevásárlólista kell a megvalósításhoz.

Házi finomságok - okosan olcsóbban! Csomagoljunk a gyerekeknek

Csomagoljunk a gyerekeknek

A változatosság jegyében - kis előkészülettel - egy-egy házi sütés is beleférhet a család heti rendjébe. A házi péksütemények készítése ugyan időigényes, de sok-sok előnnyel jár: biztosíthatjuk az alapanyagok minőségét, a gyermek ízlése és beletett munkája igazi hozzáadott értékkel tölti meg, fagyasztható, szabályozzuk a cukor és zsír mennyiségét, ezenkívül könnyebben bele tudunk csempészni néhány egészséges extrát, például teljes kiőrlésű lisztet, több zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket és persze a kimaradhatatlan hozzávalót: a sok-sok szeretetet.

Csomagoljunk a gyerekeknek