Nyáron kiemelt figyelmet kell szentelnünk a folyadékpótlásra, ez nem kérdés. Az viszont igen, hogy mit igyunk, ha már teljesen beleuntunk a vízivásba, vagy szeretnénk a boltok cukorral vagy édesítőszerekkel teletömött üdítőinek jó alternatívát találni.

Egyrészt, nem mindegyik bolti üdítőitalban vannak nehezen beazonosítható mesterséges édesítőszerek, érdemes átböngészni a palackozott üdítők összetevőit, akadnak üdítő kivételek is. Például a Kulcs Quality Patikák szabadpolcain sztíviával édesített, vitaminos frissítő italok is várják a vásárlókat.

Másészt, otthon üdítőitalt készíteni nem csak a konyhatündérek kiváltsága, egyszerűbb, mint hinnéd!

Íme a Kulcs Patikák egészséges, házi italajánlata a nyárra, válogass a neked tetsző limonádé receptek közül!

Uborkás limonádé

Évek óta nagy sláger a neten a klasszikus uborkás limonádé készítése, ami nem véletlen! Eljött az ideje, hogy te is elkészítsd végre, mert valóban remek frissítő, miközben jó vitaminforrás is.

Fogj két biocitromot, csavard ki a levét egy kancsóba, majd a citromfacsarón pörgess át párszor egy jó darab kígyóuborkát is és öntsd a citromléhez az uborka friss levét. Mehet hozzá egy jó kanál méz. Keverd át alaposan, majd öntsd fel jeges vízzel vagy szódával és dobd bele a citrom vékonyan leszelt héját és néhány csinos uborkadarabot! Csupa vitamin, csupa frissesség - ezt megígérjük.

Az uborkás víz amellett, hogy egészséges remekül felfrissít a nyári forróságban

Házi jeges tea recept fagyott gyümölcskockákkal

Kezdjük el este! Főzzünk egy kanna szuperfinom nyári gyümölcsteát és hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe, de ne ízesítsük semmivel. Amilyen gyümölcsteát választottunk, annak megfelelő gyümölcsöt daraboljunk fel és kis vízzel turmoxoljuk le "aki szeretne, most tegyen bele természetes alapú édesítőt, például mézet vagy sztíviát". Az így kapott sűrű gyümölcspürét adagoljuk jégkockatartóba és fagyasszuk le.

Másnap töltsük pohárba a teánkat, tegyünk bele néhány fagyott gyümölcspüré-kockát, pár szelet citromot és élvezzük házi, jeges hűsítőnket!

Mentás frissítő

Nem nagy kunszt, mégis feldobja az egész napod és még az emésztésednek is jót tesz! Fogj egy jó marék megmosott mentát és tedd bele egy kancsóba. Facsard hozzá két citrom levét, öntsd fel vízzel, majd tedd a hűtőbe legalább 2-3 órára. Ezután szűrd le és ha szeretnéd, édesítsd a kancsó tartalmát, lehetőleg a cukor egy jobb, természetes alternatíváját választva. Ne essünk túlzásba az édesítéssel, itt a menta és a citrom lesz a lényeg! A frissítésen kívül érezhetjük majd a menta jótékony, ám gyengéd hatásait is: az emésztőrendszerünk és a memóriánk is hálás lesz érte.