A levegőben található polleneket, apró szennyeződéseket, kórokozókat az orrnyálkahártya csillámszőrei gyűjtik össze, előszűrve ezzel a légutakba kerülő levegőt. Hasznos ezeket a fontos területeket tisztán tartani a hétköznapokban, különösen a mostani, náthás megbetegedésekkel teli időszakban. Erre alkalmas a napi orrtoalett során például a tengervizes orrspray használata.

HOGYAN VÁLASSZ TERMÉKET?

Az izotóniás tengervizes orrspray azonos koncentrációjú az emberi szervezettel. Olyan tengervíz készítmény, ami az orr napi higiéniájának megőrzésére és normális működésének fenntartására terveztek. 

A hipertóniás "töményebb" sóoldatot tartalmazó orrspray-ket orrdugulással járó felső légúti megbetegedések, nátha, influenza, orrmelléküreg-gyulladások kezelésében alkalmazhatjuk eredménnyel. Ezek az orrnyálkahártyára jutva, onnan - magasabb sótartalma révén- vizet von el, így kíméletesen, de hatékonyan csökkenti az orrdugulásáért felelős nyálkahártya-duzzanatot. A duzzanatcsökkentő hatás révén a lezáródott arc- és orrmelléküregek megnyílnak, ezáltal jelentős orrváladéktól szabadulhatunk meg könnyebben.

AJÁNLOTT KISZERELÉSEK KÜLÖNBÖZŐ HASZNÁLATRA

Hajtógázas kivitelben porlasztja a tengervizet, ezzel egy mosó hatást fejt ki, hidratálja az orrnyálkahártyát, mindennapos orrhigiéniára és náthás időszakban is remekül alkalmazható. A hajtógáz-mentes verzióknál azonban magunk szabályozhatjuk a bevitt mennyiséget.

Az orrmosó flakonok jól használhatók az orrüreg átmosására, tisztítására. Ezekbe magunk készítjük el az oldatot. Ezt a mosdó fölé hajolva végezd, egyik orrjáraton a folyadékot bejuttatva a másikon távozni fog, ezzel átmosva a teljes orrüreget. Komolyabb váladékképződés, orrdugulás idején aranyat ér!

Kisgyermekeknél az "orrszívó porszívó" használata előtt a tengervizes orrspray remekül fellazítja a beszáradt váladékot, könnyebbé teszi annak eltávolítását.

EXTRA TIPPEK

Erre használd a tengervizes orrpsrayt!

Fontos, hogy soha ne nyeld le ezt a váladékkal telt sós folyadékot, hiszen a benne lévő baktériumok, vírusok, akár gyomorhurutot és vele járó gyomorfájást, hasmenést is okozhatnak.

Ezt a "K" hang kiadásával tudod megakadályozni, ekkor a garat zár és nem tudod lenyelni. Ugyanilyen jelentőségű az a szabály is, hogy orröblítés közben ne fújd az orrodat, csak utána, mert előfordulhat, hogy a középfülbe kerül a mosófolyadék és akár gyulladást is okozhat.

Többet szeretnél tudni az orrsprayk használatáról? Nézd meg a Kérdezd a gyógyszerészt! élő Facebook videónkat a témában, amelyben dr. Kresznovszki Miklós gyógyszerész mutatja be a lehetőségeket.