Az érzékeny vagy reaktív bőr esetében előfordul, hogy az arcon bőrpír és vékony hajszálértágulatok jelennek meg. Ezek gyakran csak ideiglenesen vannak jelen, de az állapot idővel súlyosbodhat, és véglegessé válhat. 

Mi okozza a látható bőrpírt?

A bőrpírt és a látható ereket az arc vénás rendszerének nem megfelelő működése okozza. A bőrpír - amely melegségérzettel járhat - lehet ideiglenes vagy hosszantartó.

Bizonyos tényezők súlyosbítják a problémát:

-A drasztikus hőmérséklet-váltakozás "hideg-meleg".

-A csípős, fűszeres ételek, az alkohol stb.

Legtöbbször a rosacea és a kuperózis - amely a rosacea egy fajtája - vezet az arcbőr kipirosodásához és a vérerek láthatóvá válásához, ám vannak más kiváltó okok is. Bizonyos, a vérerek tágulását okozó bőrgyógyászati betegségek elősegítik a kuperózis és a bőrpír kialakulását, és akár alapbetegségek fennállására is utalhatnak, amit feltétlenül ki kell vizsgálni.

Miről ismerhető fel a rosaceás bőr?

A rosacea egy gyakori bőrgyógyászati betegség, amely csak az arcot, azon belül is főleg az orrot, az orcát, a homlokot és az állat érinti. Ritkább esetben a szem is érintett lehet "ocularis rosacea". A rosacea nem azonos az aknéval, ezért igyekszünk kerülni az "acne rosacea" kifejezést. A betegség gyakran komoly pszichés hatást gyakorol a betegre, mivel látható elváltozást okoz a bőrön, amelyről sokszor tévesen azt feltételezik, hogy krónikus alkoholizmus eredménye.

Minden, amit az arcbőr kipirosodásáról tudni kell

Rutin érzékeny, kipirosodásra hajlamos, rosaceás bőrre

1. lépés: tisztítás
Sensibio H2O AR micellás víz
Arc- és sminklemosó micellás víz rosaceás bőrre.

2. lépés: ápolás
Sensibio AR/AR BB krém

Hidratáló. bőrnyugtató krém rosaceás bőrre.

3. lépés: fényvédelem
Photoderm AR krém SPF50+

Nyugtató, kipirosodást gátló, bőregységesítő fényvédő.

Minden, amit az arcbőr kipirosodásáról tudni kell