A nyári hónapokban a csapból is a megfelelő folyadékfogyasztásról szóló felhívások folynak. Teljesen jogosan persze, mert a melegben sokkal könnyebben kiszáradunk, mint ahogy azt gondolnánk.

Talán meglepő, de ilyenkor, télen is becsaphatnak minket az érzéseink az ivás fontosságával kapcsolatban. Beburkolózva, kesztyűben és sálban járunk-kelünk, eszünkben sincs a kezünkben palackkal vagy sétapohárral járkálni. A sok ruhában még ügyelünk is rá, hogy ne igyunk túl sokat, hiszen a mosdó keresése, komplikált használata ilyenkor az "élettől" is elveszi a kedvünket.

DE.

A szervezetünk továbbra is párologtat egész nap sőt, télen jobban, mint máskor: hidegben pusztán a kilélegzett levegőnk páratartalma is jóval magasabb, mint nyáron. Ezenkívül a hidegben kissé összeszűkülnek az ereink, ami hatással van a bőrünk minőségére és a szerveink, szervezetünk működésére is "ezt pl a fejfájások sűrűsödése jelezheti", amit a megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel tudunk egyensúlyozni.

Íme egy újabb dolog, amiben tudatosabbnak kell lennünk, de ha élvezetessé tesszük az ivást, talán könnyebben gurul le az a napi 8 pohárnyi innivaló.

Ha élvezetessé tesszük az ivást, talán könnyebben gurul le az a napi 8 pohárnyi innivaló.

MIT IGYUNK?

Alapvetően csapvizet, szénsavmentes ásványvizet javaslunk, de tudjuk, télen nehezebben megy hideget inni. Milyen szerencse, hogy az emberiség sokat foglalkozott már ezzel a problémával! A tél nem véletlenül lett a teázás klasszikus időszaka. A tengernyi fajtából csak választanunk kell és váltogassuk az ízeket bátran, hogy legyen kedvünk a következő pohárral is meginni minden nap.

Ízesítéshez is a változatosság a kulcsszó. Néha mézzel, néha tejjel, néha kis cukorral-citrommal, vagy alternatív édesítővel, és időnként egy jó nagy bögre biztosan lemegy mindenmentesen is!

A gyümölcslé is jó választás lehet, de nézzük meg a dobozon a cukortartalmukat is, ugyanis meglepően sok cukrot tartalmaz a legtöbb típus és így észrevétlenül "tömjük" magunkba az édességet.

Ezenkívül jól eshet a házilag ízesített víz is! Facsarjunk bele egy citromot, narancsot, esetleg grapfruitot, remekül fog esni rá az ebéd például!

Változatosságra fel!