Lizin C étrendkiegészítő kapszula 60x

Lizin C étrendkiegészítő kapszula 60x

2.705 Ft

Egységár: 45 Ft / db

2022. január 1-től a vény nélkül kapható gyógyszerek csak az ingyenes személyes gyógyszertári átvétellel kérhetők. Az egyéb termékek kiszállítása továbbra is zavartalan.

A termék jelenleg nincs raktáron, értesítést kérek amennyiben újra rendelhető.

ELKÜLD

A lizin immunrendszer erősítő, vírusellenes hatású esszenciális aminosav, mely szerepet játszik a kötőszöveti kollagén és elasztin szintézisében, valamint a kalcium bélből való felszívódásában.

A C-vitamin erősíti az immunrendszer normális működését.

A lizin gátolja a herpes simplex virus szaporodását abban a fázisban, mikor elkezdik a szedését.

A betegség korai szakaszában az égető érzés megjelenésekor 1-2 grammot bevéve a kellemetlen tünetek 5-10 percen belül megszűnnek. Számos esetben a betegség kifejlődésének megakadályozásához elegendő 2 gramm egyszeri bevétele, máskor viszont érezthető az első adag kiürülése a szervezetből: a vírus újra támadt, újra jeletkezik a jellegzetes tünetegyüttes. Ekkor a második adagot bevéve a jól ismert kellemetlen érzés újra elmúlik, s a napi 3-4-szer 1-2 gramm bevételével folytatott 2-3 napos kúra után a tünetek nem tértek vissza, hólyagok nem alakultak ki.

A betegség későbbi szakaszában, a herpesz megjelenése után kezdve a kezelést a hólyagok nem sebesednek ki, és 2-4 nap alatt teljesen visszahúzódnak.

A kúra annál hatásosabb, minél korábban sikerül elkezdeni. A kezeléshez 500 mg-os tablettából napi 3*3-4 javasolt.

A kisebb adagokban (napi 1-2*2 tabletta), hosszabb időn keresztül folytatott kezelés jelentősen csökkenti a herpes megjelenésének gyakoriságát.
A lizin, a tabletta bevétele után tíz perccel már megjelenik a véráramban, 3-4 óra alatt csökken koncentrációja a kiindulási szintre. 

Lizin hatása a szervezetünkre: 

  • általános immunerősítés
  • vírusellenes hatás
  • csonterősítő
  • érrendszer karbantartása, a plakképződés csökkentésével, a kollagénszintézisben, kalciumfelvételben játszott szerepe eredményeként

A lizinszint a szükségesnél nagyobb alkalmazott dózis esetén a vérben a 3-4 órán belül beáll a szükséges szintre.


Mit okozhat a lizin hiánya, s a lizin miben fordul elő? 

A lizin hiánya csökkent fehérjeszintézist, csökkent növekedést, vírusfertőzésekre való fogékonyságot eredményez. Szélsőséges esetben a lizin hiánya a niacin (B3 vitamin) hiányához vezet, ami a pellagra nevű betegséget okozza.
A lizin nagyobb mennyiségben teljes értékű fehérjékben, tojásban, húsban, halban fordul elő. Ezen élelmiszerek fogyasztása viszont nincs hatással a herpes vírusra, mivel ezekben a lizin argininnel együtt fordul elő és az arginra szüksége van a herpes vírusnak a szaporodáshoz. Ugyanezért az argininben gazdag ételek, mint a mogyoró és más olajos magvak segítik a herpes vírus szaporodását.
 
Kinek van szüksége lizin étrendkiegészítők fogyasztására?

A vegetáriánus étrend tipikusan lizin hiányos. A lizinhiány csökkenti a mikroelemek felvehetőségét is. A vegetáriánus étrendnek is több fajtája van. Az ovo-lakto vegetáriánusok, akik tojást és tejtermékeket is fogyasztanak, azok kevésbé veszélyeztetettek. A növényi fehérjék viszont tipikusan lizinhiányosak.
Akinek gyakran vannak megfázásos, vírusos megbetegedései, gyakori herpes fertőzése, annak gondolnia kell arra, hogy célszerű lenne a lizinbevitelét növelni.

Milyen kockázata van a túlzott fogyasztásának? 

A lizin, mint fehérjealkotó aminosav természetes anyag a szervezet számára. Valamennyi élőlény használja, s felépíti, vagy más élőlényekből szerzi meg. Minden szervezet rendelkezik azokkal az alapvető mechanizmusokkal, amely révén a lizin beépül a fehérjékbe, amelyekkel a felesleg lebomlik, kiürül a szervezetből. Minden anyag túladagolása persze veszélyes lehet. Akut vagy krónikus mérgezést még nem írtak le. A lizin feleslege a vesén keresztül ürül ki, ezért a vesét terheli meg a nagy dózisú, napi 20 g-nál több lizin rendszeres, hosszú távon történő bevitele. Terhes anyák számára jelenleg nem javasolják a lizin fogyasztását, mivel hiányzik az elegendő tudományos adat a veszélytelenségének megítélésére. Mivel a csontképződésben jelentős szerepe van a lizinnek ezért szükséges a magzatra kifejtett hatás részletes és alapos megismerése.

Jelen pillanatban nincs elérhető betegtájékoztató!

Top termékek

A termék a kosárba került!

A termék a kívánságlistára került!

Tudomásul veszem, hogy a(z) KO-DO PHARMA KFT.  (1093 Budapest, Közraktár utca 2. a. ép.) adatkezelő által a(z) https://www.non-stopgyogyszertar.hu/ felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, email, számlázási adatok. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban,az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff