Ocuvite lutein forte tabletta 30x

Ocuvite lutein forte tabletta 30x

4.446 Ft

Egységár: 148 Ft / db

2022. január 1-től a vény nélkül kapható gyógyszerek csak az ingyenes személyes gyógyszertári átvétellel kérhetők. Az egyéb termékek kiszállítása továbbra is zavartalan.

A termék jelenleg nincs raktáron, értesítést kérek amennyiben újra rendelhető.

ELKÜLD

Vitaminokat, ásványi anyagokat és karotinoidokat tartalmazó étrend-kiegészítő.

Az Ocuvite® Lutein Forte tablettát kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy a szem védelmi rendszerét erősítse, és védje az egészséges látást. Vizsgálatok szerint az Ocuvite® javítja a szem természetes védekező rendszerének működését. Az Ocuvite® rendszeres szedése bizonyítottan növeli a szem mikrotápanyag-felvételét és a makulában lévő festékanyag sűrűségét. Az Ocuvite® a szem számára szükséges összetételben egészíti ki vitaminokkal, ásványi anyagokkal és karotinoidokkal a táplálékot.

A szemet a látás folyamán erős oxidatív stressz éri, és ezért fokozottan igényli az oxidatív hatásokkal szemben védelmet nyújtó, úgynevezett antioxidáns vegyületeket.

A modern élet stresszt és próbatételt jelent szemünk számára:
képernyő közeli munka, rendszeres TV nézés, szennyezett levegő, erős napfény, egészségtelen étrend, elhízás, stressz, dohányzás, az alkohol és a kávé – mindezek ártalmas hatások, és károsítják szemeinket. A károsodást a túlzott mennyiségű, úgynevezett „szabad gyökök“ okozzák ezek az igen reakcióképes anyagcseretermékek, amelyek megtámadják a szem sejtjeit, és jelentős megterhelést jelentenek mind a szemlencsék, mind a retina (ideghártya) számára. A „szabad gyök” képződés folyamata a szervezet egészében folyamatosan zajlik, ez alól a szem sem kivétel.

E folyamat ellen szemünknek van egy saját, természetes védekezőmechanizmusa. Jó formában lévő védekezőrendszerrel a szem hatékonyabban tud szembeszállni az oxidatív stresszel. Ez a  védekezőrendszer enzimekből és főként antioxidáns anyagokból áll, melyekhez szervezetünk az elfogyasztott táplálékból jut hozzá. Ezért a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozás létfontosságú, és a kor előrehaladtával jelentősége egyre nő. Fontos, hogy folyamatosan biztosítsuk szervezetünk számára a megfelelő mikrotápanyag-ellátást (nyomelemek, vitaminok) elegendő zöldség és gyümölcs fogyasztásával. Az ezen mikrotápanyagok iránti igény még magasabb lehet, ha olyan szembetegségben szenvedünk, melyben oxidatív folyamat is zajlik, mint például a szürke hályog, a cukorbetegek ideghártyakárosodása, az ún. diabéteszes retinopátia, de különösképpen az időskori makuladegeneráció esetén. A lutein és a zeaxantin karotinoidok. A karotinoidok a gyümölcsökben és a zöldségekben, különösen a sárgarépában, sütőtökben és a sötétzöld, leveles zöldfélékben, mint például a spenótban megtalálható sárga/ narancssárga festékanyagok. Ezek a karotinoidok, antioxidáns vitaminok, valamint az ásványi anyagok közé tartozó cink és szelén (a fontos antioxidáns enzimekben megtalálható vegyületek) kulcsfontosságúak a szem oxidatív károsodással szembeni védelmi rendszerének működéséhez.

A lutein és a zeaxantin természetesen is előfordul a szem központi részében. Nagy mennyiségben találhatók meg ezek a karotinoidok a „makulában”, vagyis a sárga foltban, a szem centrális látásért és éleslátásért felelős részében. Együttesen alkotják az ún. makula pigmentet.
A lutein és a zeaxantin itt kiszűri a kék fényt – mintha egy belső Ezeket a karotinoidokat, vitaminokat és ásványi anyagokat az emberi szervezet nem képes saját maga megtermelni vagy felépíteni. Ezért ezeket „esszenciális”, vagyis nélkülözhetetlen tápanyagoknak nevezzük, és a táplálkozás során biztosítjuk a szervezet számára.

Az Ocuvite® Lutein forte tabletták összetétele a következő:
● esszenciális antioxidáns vitaminok (C- és E-vitamin),
● ásványianyagok (cink és szelén),
● valamint lutein és zeaxantin.

Javasolt bevitel:
naponta 1-2 tablettát vegyen be, étkezés közben. A javasolt napi adagot nem szabad túllépni!

A táplálék-kiegészítőket nem szabad a kiegyensúlyozott és változatos étrend, vagy az egészséges életmód helyett alkalmazni.

​Hatóanyag:
Lutein 6 mg
zeaxantin 0,5 mg
C-vitamin 60 mg
E-vitamin 8,8 mg
Cink 5 mg
Szelén 20 µg

Összetevők:

Tömegnövelőként cellulóz; C-vitamin; zselatin; pálmaolaj; tömegnövelőként hidroxipropil-metilcellulóz; szelénes élesztő; Evitamin; Tagates erecta kivonatából nyert lutein és zeaxanthin; színezékek: cink-oxid; keményítő; csomósodás gátlók: szilikondioxid; zsírsavak magnézium sói; cukor; fényező anyagok: talkum, hidroxipropil-cellulóz, zsírsavak és glicerin.

Laktóz mentes, mogyoróolajat nem tartalmaz. Alacsony cukortartalmú, gluténmentes termék, cukorbetegek és cöliákiás betegek is szedhetik.

Jelen pillanatban nincs elérhető betegtájékoztató!

Top termékek

A termék a kosárba került!

A termék a kívánságlistára került!

Tudomásul veszem, hogy a(z) KO-DO PHARMA KFT.  (1093 Budapest, Közraktár utca 2. a. ép.) adatkezelő által a(z) https://www.non-stopgyogyszertar.hu/ felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, email, számlázási adatok. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban,az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff