Polybe tabletta B-vitamin csop.tart.étrend-kieg. 20x

Polybe tabletta B-vitamin csop.tart.étrend-kieg. 20x

5.286 Ft

Egységár: 264 Ft / db

2022. január 1-től a vény nélkül kapható gyógyszerek csak az ingyenes személyes gyógyszertári átvétellel kérhetők. Az egyéb termékek kiszállítása továbbra is zavartalan.

A termék jelenleg nincs raktáron, értesítést kérek amennyiben újra rendelhető.

ELKÜLD

A Polybé tabletta a B-vitamin csoport kombinációját tartalmazza, ennélfogva a B-vitamin hiány következtében kialakuló betegségek kezelésére, illetve megelőzésére szolgál.

Polybé tabletta hatóanyagai: Tiamin-hidroklorid (B1-vitamin) 5,00 mg, Riboflavin (B2-vitamin) 2,00 mg, Nikotinamid (B3-vitamin, PP-vitamin) 20,0 mg, Piridoxin-hidroklorid (B6-vitamin) 2,00 mg tablettánként. Segédanyagok: Burgonyakeményítő, sztearinsav, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, povidon, A típusú karboximetil-keményítő-nátrium, talkum, kukoricakeményítő, laktóz-monohidrát.

1. Mi a Polybé tabletta és mire szolgál?

A Polybé tabletta a B-vitamin csoport kombinációját tartalmazza. A B-vitaminok túlnyomórészt különböző enzimrendszerek alkotórészei, amelyek a fehérje-, zsír- és szénhidrát-anyagcserét szabályozzák. Minden B-vitaminnak specifikus biológiai feladata van, működésükhöz kölcsönös jelenlétükre van szükség. A B-vitamin komplex egyik vagy másik faktorának hiánya a különböző anyagcsere-folyamatok megváltozását eredményezi.

A Polibé tabletta B-vitamin hiány következtében kialakuló betegségek kezelésére, illetve megelőzésére szolgál: pl.: krónikus alkoholizmus, egyoldalú táplálkozás, dohányzás, fokozott fizikai igénybevétel, idős kor, fogamzásgátló tabletták szedése, lábadozás, bélfelszívódási zavarok, veleszületett anyagcserezavarok, cukorbetegség).

- Citosztatikumok, kemoterápiás szerek, görcsgátlók okozta vitaminhiány megelőzése.

- Hosszantartó antibiotikum-terápia.

A B-vitamin csoport hiányjelenségeit a hiányos táplálkozás vagy felszívódási zavarok, ill. megnövekedett vitaminigény (pl.: fertőzések, krónikus betegségek, terhesség) okozhatják. Legjellemzőbb tünetei a vitalitás-csökkenés, fáradékonyság, csökkent ellenállóképesség a fertőzésekkel szemben.

2. Mikor nem szabad Polybé tablettát szedni?

A készítmény nem adható bármely összetevőjére való túlérzékenység esetén.

Gyógyszerkölcsönhatások: A B-vitaminok néhány gyógyszer hatását módosíthatják, ezért a jelenleg, illetve közelmúltban szedett receptköteles vagy recept nélkül kiváltható gyógyszereiről tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét.

A kölcsönhatások az elmúlt időszakban, illetve a közeljövőben szedendő gyógyszerekre is vonatkozhatnak.

Forduljon orvosához, ha a fenti pontok valamelyike érinti Önt, vagy bármikor a múltban érintette Önt.

Figyelmeztetések és különleges megjegyzések

A Polybé tabletta 104 mg laktóz-monohidrátot tartalmaz (tejcukor-érzékenység esetén figyelembe kell venni).

A tabletta B2-vitamin tartalma a vizelet sárga elszíneződését okozhatja.

Nagyobb adagok alkalmazása a májenzimértékeket befolyásolhatja.

Terhesség, szoptatás:Amennyiben Ön terhes vagy szoptat, tájékoztassa orvosát és kérje ki tanácsát a gyógyszer szedése előtt.

Gépjárművezetés és gépjárművekkel vagy munkagépekkel való munkavégzés

Nem befolyásolja az említett tevékenységekhez szükséges képességeket.

3. Hogyan kell alkalmazni a Polybé tablettát?

Szokásos adagja felnőtteknek naponta 3-4 szer 1 tabletta. Gyermekeknek 1-2-szer 1 tabletta. A tablettát szétrágás nélkül, étkezés után vízzel kell bevenni.

Ha adagját elfelejtette bevenni, a következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát.

Teendők a Polybé tabletta túladagolása esetén

A vízoldékony B-vitamin csoport esetén a túladagolás csak extrém magas dózisok bevétele esetén fordulhat elő. A szervezetből a fölösleges mennyiség a veséken keresztül kiürül. A készítmény véletlen nagyobb mennyiségben való bevétele esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni.

4. Milyen nem kívánt hatásai lehetnek a Polybé tablettának és mi a teendő, ha ezek jelentkeznének?

Mint minden gyógyszernek, a Polybé tablettának is lehetnek mellékhatásai, azonban az előírt adagokban alkalmazva a mellékhatások kialakulásának kockázata nem jelentős. Nemkívánatos hatás felléptével egyéni érzékenység, ill. extrém magas dózisok alkalmazása esetén lehet számolni.

Minden gyógyszerrel szemben kialakulhat túlérzékenységi reakció, ezért felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a következő tünetek bármelyikét észleli: bőrpír, viszketés, kiütések, nyálkahártya-izgalom, feltétlenül forduljon kezelőorvosához. Ilyenkor a készítmény szedését abba kell hagyni.

Amennyiben alkalmazása közben bármiféle eddig nem tapasztalt tünetet észlelne, beszélje meg orvosával.

5. Hogyan kell a Polybé tablettát tárolni?

15-30 °C között, eredeti csomagolásban kell tartani.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Jelen pillanatban nincs elérhető betegtájékoztató!

Top termékek

A termék a kosárba került!

A termék a kívánságlistára került!

Tudomásul veszem, hogy a(z) KO-DO PHARMA KFT.  (1093 Budapest, Közraktár utca 2. a. ép.) adatkezelő által a(z) https://www.non-stopgyogyszertar.hu/ felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, email, számlázási adatok. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban,az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff