Venoruton forte 500 mg tabletta 60x

Venoruton forte 500 mg tabletta 60x

6.836 Ft

Egységár: 113 Ft / db

Gyógyszer
2022. január 1-től a vény nélkül kapható gyógyszerek csak az ingyenes személyes gyógyszertári átvétellel kérhetők. Az egyéb termékek kiszállítása továbbra is zavartalan.

A termék jelenleg nincs raktáron, értesítést kérek amennyiben újra rendelhető.

ELKÜLD

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Venoruton forte 500 mg tabletta

O-β-hidroxietil-rutozid(oxerutin)

 

Mielőtt elkezdenégyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

-                 Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                 További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-                 E gyógyszert az orvos személyesen Önnek írta fel. A készítményt másoknak átadni nem szabad,mert számukra ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

-                 Ha bármely mellékhatás súlyossáválik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztatótartalma:

 

1.       Milyen típusú gyógyszer a Venoruton forte 500 mg tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.              Tudnivalók a Venoruton forte 500 mg tabletta szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni a Venoruton forte 500 mg tablettát?

4.       Lehetséges mellékhatások

5        Hogyan kell a Venoruton forte 500 mg tablettát tárolni?

6.       További információk

 

 

1.             MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A VENORUTON FORTE 500 MG TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A Venoruton forte 500 mg tabletta az alsó végtagokat – vagyis a lábakat – érintő, orvosi ellenőrzést igénylő, előrehaladott krónikus vénás elégtelenség kezelésére alkalmazható. Az ilyen betegség leggyakrabban a vénák felnőttkorban kialakuló károsodásának következménye. Az esetek egy részében a vénák fala, illetve a vénákban lévőbillentyűk a szokásosnál tágulékonyabbak, gyengébbek. Az esetek másik részében a vénák szerkezetét gyulladás, esetleg sérülés károsítja. Ebbe a csoportba tartozik a gyakori visszértrombózis is.

 

Fontos tudni, hogy a lábszári vizenyő (ödéma) más betegségek (így szív-, vese-, májbetegség,alultápláltság) jele is lehet.

 

Krónikus vénás elégtelenségben a fekvés, a lábszárak ülőhelyzetben való megemelése javítja a vénás keringést.

 

Előrehaladott krónikus vénás elégtelenség fennállása esetén állás, járás, munka közben nagyon fontos az orvos által előírt kompressziós kezelés alkalmazása, vagyis a lábszárakra jelentős (de az orvos által meghatározott mértékű) nyomást kifejtő kompressziós harisnya, rugalmas pólya viselése. A kompressziós kezelés csökkenti a vizenyőmértékét. A Venoruton forte fokozza ezt a hatást.

 

A Venoruton forte az ún.érvédő, kapilláris stabilizáló gyógyszerek (bioflavonoidok) csoportjába tartozik.

A Venoruton forte a legvékonyabb véredények, a hajszálerek területén hat, mérsékli a víz és egyéb anyagok átáramlását az érfalon keresztül. Amennyiben a beteg visszértágulatban,illetve bizonyos egyéb alsóvégtagi vénás megbetegedésben szenved, a hajszálerek fokozott áteresztő képessége a bokák megduzzadását idézi elő. A Venoruton forte hatására csökken a duzzanat és enyhülnek az ezzel járó általános tünetek, így a lábban érzett fájdalom, fáradtság, merevség és görcsök. Az ilyen betegek számára egyúttal javasolt kompressziós harisnya viselése is; kimutatták, hogy a Venoruton forte alkalmazása ilyen esetekben további javulással jár.

 

 

 

2.             Tudnivalók a Venoruton forte 500 mG tabletta szedése előtt

 

Ne szedje a Venoruton forte 500 mg tablettát

-                  ha allergiás (túlérzékeny) az oxerutinra vagy a Venoruton forte egyéb összetevőjére.

 

Amennyiben az alsó végtagok megduzzadása szív-, vese-, vagy májbetegség következménye, ne használjon Venoruton fortét, mert ezekben az esetekben a készítmény hatását nem vizsgálták.

 

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A Venoruton forte alkalmazása miatt nincs szükség egyéb gyógyszerek adagjának módosítására.

 

Terhesség és szoptatás

Azáltalánosan elfogadott biztonsági előírásoknak megfelelően a terhesség elsőhárom hónapjában ne szedjen Venoruton fortét. Terhesség, vagy szoptatás esetén a gyógyszer alkalmazása előtt kérje ki kezelőorvosának véleményét.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Venoruton forte 500 mg tablettának a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásait nem vizsgálták.

 

 

3.             HOGYAN KELL SZEDNI A VENORUTON FORTE 500 MG TABLETTÁT?

 

A Venoruton fortét mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően,kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény szokásos adagja:

 

Felnőttek:

Krónikus vénás elégtelenség és szövődményei

Kezdőadag: naponta kétszer 1 kapszula.

 

A kezelést a tünetek teljes megszűnéséig és a vizenyő felszívódásáig folytatni kell.

A tünetek mérséklődése általában 2 héten belül megkezdődik.

 

Ezután lehetőleg változatlan, de legalább napi 500 mg Venoruton forténak megfelelő adagban a kezelés folytatása javasolt, ami Venoruton forte 500 mg tabletta alkalmazása esetén legalább naponta egyszer 1 tabletta szedését jelenti.

A tünetek és a vizenyő teljes elmúlásakor a kezelés felfüggeszthető. A tünetek ismételt jelentkezésekor a kezelés újbóli megkezdése javasolt az előzőidőszakban alkalmazott dózisban. A minimális kezelési adag naponta 1 Venoruton forte tabletta.

Amennyiben a panaszok nem javulnak, vagy rosszabbodnak, hagyja abba a kezelést és keresse fel kezelőorvosát.

 

Gyermekek és serdülők:

A Venoruton forte 500 mg tabletta nem használatos gyermekeknél.

 

Ha az alkalmazás során a hatást túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

 

Ha az előírtnál több Venoruton forte 500 mg tablettát vett be

Nem valószínű, hogy bármilyen komoly mellékhatás fejlődik ki, amennyiben véletlenül túl sok Venorutont vesz be. Ennek ellenére, azonnal forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészhez.

 

Ha elfelejtette bevenni a Venoruton forte 500 mg tablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására. Folytassa a kezelést úgy, hogy a következő esedékes gyógyszeradagot az előírt időpontban veszi be.

 

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.             LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így a Venoruton forte 500 mg tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

A Venoruton forte ritkán okozhat emésztőrendszeri zavart, haspuffadást, hasmenést, hasi fájdalmat, gyomortáji diszkomfort érzést, emésztési zavart, bőrkiütést, bőrviszketést és csalánkiütést.

 

A Venoruton forte nagyon ritkán okozhat szédülést,fejfájást, fáradtságot, kipirulást, túlérzékenységi reakciókat, anafilaxiaszerűreakciókat, anafilaxiás sokkot.

 

A mellékhatások általában enyhék. Ha súlyosak a mellékhatások vagy néhány napnál tovább is fennállnak, hagyja abba a gyógyszer szedését és haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát.

 

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel,kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

5.                  Hogyan kell a Venoruton forte 500 mg tablettát tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

Legfeljebb 30ºC-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:)után ne szedje a Venoruton fortét. A lejárati idő a megadott hónap utolsónapjára vonatkozik.

 

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       További információk

 

Mit tartalmaz az Venoruton forte 500 mg tabletta

-          A készítmény hatóanyaga: 500 mg O-β-hidroxietil-rutozid(oxerutin) tablettánként.

-          Egyéb összetevők: makrogol 6000, magnézium-sztearát.

 

Milyen a Venoruton forte 500 mg tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Zöldes-sárga színű, pettyes, korong alakú, domború felületű tabletta, egyik oldalán mélynyomású Zyma logo, másik oldalán "CV” jelzéssel ellátott tabletta. Törési felülete zöldes-sárga színű.

30 db,60 db tabletta PVC/Al buborékcsomagolásban és faltkartonban.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Novartis Hungária Kft. (Consumer Health részlege), 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47.

 

A gyártó:

Novartis Hungária Kft., Budapest

 

OGYI-T-5299/01-02

 

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma:

 

2009.07. 03.

Top termékek

A termék a kosárba került!

A termék a kívánságlistára került!

Tudomásul veszem, hogy a(z) KO-DO PHARMA KFT.  (1093 Budapest, Közraktár utca 2. a. ép.) adatkezelő által a(z) https://www.non-stopgyogyszertar.hu/ felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, email, számlázási adatok. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban,az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff